Коя е най-добрата марка за лаптопи

Определено мога да ви кажа, че съм имал почти всички марки лаптопи. Няма да споменавам недостатъците на повечето които не ви препоръчвам, по-скоро ще ви кажа какви са моите критерии.
Моите основни критерии за да оценя един лаптоп като добър са следните:
-Лаптопът трябва да бъде сравнително тих. Вентилаторите трябва да са тихи, за да работя спокойно на компютъра в продължение на часове. От много години се стремя да правя компютрите си колкото се може по-тихи. Имам наблюдения над много модели и компютри точно по този показател.
-Техническите параметри. Разбира се, че техническите параметри са най-важното за един компютър, но те се сменят толкова бързо, че лично аз смятам че няма смисъл дори да ви обяснявам. В момента в който пиша статията в средата на октомври 2012 година сравнително актуални лаптопи на добри цени имат около 8 GB RAM, 1 TB Hard Disk, NVIDIA video card, i7 Intel Pentium processor, Blu Ray.
-Drivers, има компютри и марки, които инсталират и ъпдейтват редовно драйверите си, но работата им без техните оригинални драйвери става доста тромава и трудна. Компютрите които аз предпочитам, са тези които не изискват специални индивидуални драйвери.
-Колко време издържат без да се забави или влоши функцията на лаптопа. Много лаптопи дават дефекти сравнително бързо. Общо взето си е до късмет дали вашия лаптоп ще издържи години без да се развали или ще ви разочарова още в началото. Ако ви кажа че една марка дава дефекти, не значи че като си купите от тях 100% ще ви се счупи, важи и обратното, ако ви кажа, че не се разваля, това не означава че няма лаптопи от тази марка които се развалят.
Препоръчвам ви марките Lenovo, което е марката за лаптопи на IBM, Toshiba и Asus.
Това са трите марки, които мога да ви препоръчам абсолютно като струващи си за парите. Марката която не споменах е Apple. Mac лаптопите са страхотни. Споменавам ги обаче, след като споменах предните три марки, защото са сравнително скъпи.

          0 votes
powered by Five Star Rating

Comments are closed!